Het recept is geüpdatet, zodat je kunt genieten van de allerlekkerste variant!
Springrolls, je kan er van alles in doen en daarna smullen. Deze komen van Bas en Tom, bedankt voor het receptje, ze waren heerlijk!
Ingrediënten
Marinade spek:
- 300 gram spek
- 3 el rietsuiker
- 2 teentjes geperste knoflook
- Scheutje sojasaus
- Gemalen peper
- Zonnebloemolie
- Optioneel (1/4e theelepel AjiNoMoto)
Kip:
- 300 gram kipdij
- 2 teentjes geperste knoflook
- Halve rode ui (halve dunne ringen)
- 3 el honing
- Scheutje vissaus
- Gemalen peper
- Scheutje sojasaus
- Zonnebloemolie
- Scheutje water
- Optioneel (1/4e theelepel AjiNoMoto)
Toppings + overig:
- +/- 16 rijst vellen (merk bamboo tree)
- 100 gram verse rijst vermicelli (merk bamboo tree)
- Halve komkommer (julienne gesneden)
- 2 tomaten (hele kleine blokje)
- 1 wortel (julienne gesneden)
- IJsbergsla (fijn gesneden)
- 1 rode ui (dunne halve ringen)
- Half bosje koriander (fijn gesneden)
- 1/4 tuinradijs (ook wel daikon)
- Handje pinda’s (fijn gehakt)
- Handje tauge
- Gebakken uitjes
- Sriracha (hete saus)
- Sojasaus
Dipsaus:
- 1 rode peper (incl. zaadlijst)
- Chilisaus (50ml)
- Vissaus (50ml)
- Sap van 1 limoen
- Half bosje koriander
- Sesamolie (25ml)
Bereiding
Bereiding spek:
Snijd de spek in kleine blokjes en meng vervolgens alle ingrediënten samen in een bak. Laat dit vervolgens even staan voordat je het bakt. Wanneer je er aan toe bent bak je de spek op middelhoog vuur roer constant door de spek, zodat het niet aanbrand. Na ongeveer 10/15 minuten merk je dat de suiker begint de karameliseren en zet je het vuur laag en blijf je nog steeds roeren. Als hij helemaal is ingedikt zet je het vuur uit en doe je de spekjes in een bakje.
Bereiding kip:
De kip snij je ook in kleine blokjes. Deze bak je in een scheutje zonnebloemolie voor 2 minuten. Daarna voeg je de halve rode ui en knoflook toe. Na een minuutje voeg je de vissaus, sojasaus en de honing toe. Nu roer je het goed door elkaar en blijf je roeren. Voeg vervolgens een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Dit zorgt ervoor dat de honing gaat karameliseren. Nadat de kip stroperig is en ingedikt haal je het uit de pan en doe je het in een bakje.
Toppings:
Snij alle ingrediënten zoals hierboven is beschreven en doe alles in bakjes.
Kook de rijst vermicelli volgens de bereidingswijze en spoel vervolgens af met lauw water, knip vervolgens de vermicelli in kleine stukjes.
Dipsaus:
Snij de peper en koriander in kleine stukjes en voeg dit samen met de andere ingrediënten van de dipsaus in een bakje.
Bereiding spring roll:
Doop een rijstvel in lauwwarm water en zorg dat hij helemaal nat is geweest. Hiervoor kan je het beste een grote kom gebruiken. Druip het overtollige water af boven de kom en leg hem op je bord. Leg vervolgens de ingrediënten in het midden van het vel, zoals op de foto, en vouw hem dicht.