Een snelle salade maken met courgette spaghetti, bosui en champignons, rauwe paksoi en cashew noten. Smullen! Wij hebben daarbij eendenborst filet gemaakt.
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 1 courgette
- 1 bakje champignon
- 1 paksoi
- 2 bosuien
- 1 handje cashew noten
- 1 eendenborst
- Sesamzaadjes
- Sesamolie
Bereiding
Snijd de paksoi in reepjes, de bosui in stukjes van ongeveer 1 cm lang, de champignons in kwarten. Maak met een spaghetti-maker (een soort grote puntenslijper voor groente) spaghetti van de courgette. Wok de champignons, de witte stukken van de bosui en de courgette slieten in een hete wok met een beetje sesam-olie met wat sesam zaadjes.
Doe in de kom de paksoi, de rest van de bosui, de cashewnoten en nog wat sesamzaadjes. Meng hierbij de gewokte groentes en hussel alles nog eens. De salade is af, nu kun je bezig met de eendenborst. Snijdt de eendenborst in op de huid en bak beide kanten 3 minuten (wij vonden 7 minuten per kant te lang). Daarna verpakken in aluminiumfolie en laat de filet nog 3 minuten rusten (hierdoor wordt de filet egaal gaar maar niet doorbakken).
Eet smakelijk!