Ik ben gek op geitenkaas. In een tosti, wrap, op brood, toastje, met zalm, met honing, in een quiche, met nootjes, … dit keer is de geitenkaas de hoofdrolspeler. Wat wat is er nou lekkerder dat een stuk geitenkaas uit de oven?? De bereiding is wel iets lastiger qua timen, maar het resultaat mag er zijn 😀
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 plakjes verse geitenkaas (met korst)
- 2 handen sla (wij vinden rucola de lekkerste)
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 tomaat
- 1 appel
- 1 handje pijnboompitten
- 2 grote zoete aardappels
- Kruiden: peper, zout, paprikapoeder, tijm, komijn
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden, haal alvast het rooster en de bakplaat uit de oven.
Snijd de paprika en courgette in blokjes (mag wel een beetje groot) en de zoete aardappel in reepjes (zoals patat). Pak een bakplaat van de oven en bekleed deze met bakpapier. Doe de paprika en courgette op de ene helft van de bakplaat en schenk er een klein scheutje olijfolie over. Daarna een beetje paprikapoeder en tijm erover, en de groente een beetje husselen zodat de kruiden en olie wat verspreid zitten. De zoete aardappel-reepjes kunnen op de andere elft van de pakplaat. Strooi hier een beetje paprikapoeder en komijn over. Zet de bakplaat in de oven, eerst 15 minuten. Als de 15 minuten om zijn, even de groente omscheppen en de aardappeltjes omdraaien. Dan nog eens 15 minuten.
Snijd nu de appel en tomaat in stukjes. Maak nu twee borden klaar, in het midden een hand sla, daaromheen de helft van de tomatenblokjes en de helft van de appelblokjes. De borden maken we straks af.
Snij de geitenkaas door de midden in de lengte, zodat je 4 plakken krijgt met gelijke dikte. Pak een nieuw bakpapier vel en knip die in vieren zodat op elk vel een geitenkaas plakje kan. Leg alle 4 vellen met de geitenkaas op het rooster van de oven. Als er 30 minuten van de oventijd om is, zet dan de bakplaat met groente en aardappels naar beneden in de oven, en plaats het rooster met de geitenkaas bovenin de oven. Zet de oven nog ongeveer 5 minuten op de gril, zodat de kaas warm kan worden (let op dat het niet wegsmelt).
Nu kunnen we de borden afmaken. De helft van de groente kan over de sla verdeeld worden en de aardappeltjes er naast. Leg op de sla met groente een plak geitenkaas, daarom nog wat groente, en dan nog een plak geitenkaas. Als laatste nog de pijnboompitten er overheen, en smullen maar!